Sportrecht

De sportrechtadvocaat is op zijn minst een tienkamper: nationale en internationale structuren bedenken; reglementen opstellen; disciplinaire procedures uitwerken; contracten opstellen met sporters, clubs, federaties, ploegen, organisatoren, sponsors, media; intellectuele en persoonlijkheidsrechten beschermen; allerlei sportgeschillen en commerciële geschillen pleiten, meestal via arbitrage; zich verdiepen in de medische en psychologische context van de dopingproblematiek …

Net zoals voor sport zijn tactisch inzicht, grondige voorbereiding en concentratie vereist evenals zin voor fair play. Een boeiende uitdaging op een wereldwijd speelveld met miljoenen toeschouwers waar jaarlijks 600 miljard dollar in omgaat.
Met een stevige achtergrond in handels- en publiek recht adviseren wij sporters en sportfederaties. Mr. Verbiest pleitte vele zaken voor het Tribunal Arbitral du Sport in Lausanne, waaronder geruchtmakende dopingzaken. Hij is lid van o.m. de antidopingcommissie van de UEFA. Hij werkte mee aan het opstellen van de World Anti-Doping Code en de lijst van verboden middelen van het WADA.

Wij adviseren zowel bedrijven, overheden, particulieren als verzekeringsinstellingen. Aarzel niet om ons te contacteren!

Terug naar Onze ervaringsgebieden.